Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Осъществена мобилност по НП "Иновации в действие" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 04 Май 2022 07:38

Осъществена мобилност по НП "Иновации в действие"

На 29.04.2022 г. в училището ни бе осъществена мобилност по НП "Иновации в действие", на тема "Обмен на иновативни практики в областта на внедряването на ИКТ ресурси в начален етап". Партньори по проекта са общинските училища - СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Симитли, XI ОУ "Елин Пелин" - гр. Перник и ОУ "Христо Ботев" - с. Гложене, обл. Враца. На срещата бяха представени редица иновационни дейности в сферата на използване на новите технологии за рабиране и създаване на повествователен текст в начален етап. Интерес предизвикаха и движенията на специално подготвен робот, програмиран от учениците от гр. Симитли. 
Изпълнение на дейности по проект "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА УЧЕНИЦИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 18 Април 2022 09:00

Изпълнение на дейности по проект "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА УЧЕНИЦИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ"


От 01 април 2022 г. училището ни стартира изпълнението на дейности предвидени по проект "ПОДКРЕПА ЗА РАЗВИТИЕ НА УЧЕНИЦИ И ПРЕПОДАВАТЕЛИ" с №2021-1-BG01-KA122-SCH-000030647. Проектът е насочен към осигуряване на качествено училищно обучение, съответстващо на нуждите и потребностите на учениците и пазара на труда, както и създаване на насърчаваща и подкрепяща среда на всички ученици, за непрекъснато професионално и личностно развитие. В началото на месеца бе осъществена първата от двете предвидени мобилности - Мобилност на група от 10 преподаватели от СУ, взеха участие в 10-дневно обучение на тема „Дигитализация в образованието“ в гр. Брага, Португалия. По време на мобилността участниците бяха включени в квалификационно обучение, свързано с въвеждането на дигиталните техники и технологии за преподаване и използването им в ежедневния учебен процес в училището.

Повече информация за проекта - тук.

 

 

 

Последно променен на Понеделник, 18 Април 2022 11:45
 
Участие във футболен турнир ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 29 Март 2022 08:52

Участие във футболен турнир

На 26.03.2022 г. учениците от 5 и 6 клас взеха участие в първенството по Футбол 9. На градският стадион във Видин представителите на ФК "Тимок" с ръководители - М. Методиев и Бисер Въдов, изиграха мачове срещу ОФК "Бдин" - 1923 и ФК "Дуло".


 
Всички букви зная, мога да чета ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 30 Март 2022 06:20

Всички букви зная, мога да чета!

Имам си прозорче светло към света!

Празници много, но най-големият празник в първи клас е Празникът на буквите. Неусетно мина времето в изучаване на буквите и настъпи момента в който с гордост, учениците от първи клас, да заявят Всички букви зная, мога да чета“.

На 29.03.2022г. най – малките ученици – първокласниците от СУ“Св.Св. Кирил и Методий“ – град Брегово, проведе своето тържество под наслов „Всички букви зная, мога да чета“.

Имат празник, защото вече могат да разпознават и разкриват важното и значимото, да усещат красотата на буквите, звука им, да уважават графиката на писмените знаци. От тук нататък това велико откритие и изкуство завинаги ще е част от света им.

Гости на тържеството бяха директорът на училището г-жа Илияна Кръстева, зам. директорът г-жа Лилия Бушева, ст. експерт от РУО град Видин Владо Вълчев и родители.

Първокласниците пяха много песни, рецитираха стихотворения за буквите. Те се сбогуваха със своето букварче и посрещнаха неговата по – голяма сестра – читанката.

Директорът на училището г-жа Илияна Кръстева поздрави малките първокласници с техния празник на знанието и на всеки подари пъстра книжка.

Тя изрази увереност, че децата са заобичали книжките и те ще станат техен верен спътник в живота, защото „Слънцето огрява хора, планини, морета и всеки кът на нашата земя, а книгата огрява сърцата и душите на хората - там където слънчевите лъчи не могат да проникнат“.

Пожела им да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието и да помнят, че БУКВИТЕ НОСЯТ СВЕТЛИНА! 
Поздрав по случай осми март ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 16 Март 2022 08:43

Поздрав по случай осми март

Учениците от първи клас на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ - град Брегово, поздравиха своите майки и баби по случай осми март. Гост на тържеството беше и директора на училището г-жа Илияна Кръстева. Тя поздрави присъстващите и благодари на децата за техния труд и усилия, които са положили за празника. Първокласниците бяха приготвили емоционални подаръци, ръчно изработени от тях за своите майки.

 

 

Последно променен на Сряда, 16 Март 2022 08:55
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 2 от 13

Онлайн потребители

В момента има 25 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа
Банер

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.