Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Съобщение ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 15 Март 2020 17:14

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми ученици и родители,

СУ „Св.св.Кирил и Методий“ гр. Брегово въвежда дистанционна (онлайн) форма на обучение, считано от 16.03.2020 г. Учебният процес ще се провежда при спазване на досега съществуващото седмично разписание. За целта преподавателите ще използват инструментите на Google G-Suite for Education, електронния дневник на училището, приложенията за онлайн комуникация, онлайн и офлайн електронни учебници и образователни ресурси, а в краен случай - учебни материали на хартиен носител. Всеки класен ръководител и педагогически специалист ще Ви предостави нужната допълнителна информация.

Ученици, в 9.00 ч. започва учебният Ви ден. В профилите си в електронния дневник ще намерите образователни ресурси, задачи и указания от всеки учител /по програмата за понеделник/. Комуникацията се осъществява чрез електронния дневник и групите в Messenge/Viber.

Кампанията за организиране на ДЗИ сесия май-юни продължава, съгласно указаните срокове. Заявления за явяване на  ДЗИ се приемат онлайн на електронната поща на училището ( Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ) до 20.03.2020 г.

Последно променен на Неделя, 15 Март 2020 17:37
 
Обръщение ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Неделя, 15 Март 2020 17:12

Уважаеми родители,

 

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.

Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.

Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.

Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;

Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;

Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;

Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.

Насърчавайте детето да бъде активно.

Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.

Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ

Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.

Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

 

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.

 
ВАЖНО ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 13 Март 2020 07:46

ЗАПОВЕД НА ДИРЕКТОРА

ВЪВ ВРЪЗКА С РЕГИСТРИРАНИЯ ПОДЕМ НА ЗАБОЛЯВАНИЯТА ОТ ГРИП И ОСТРИ РЕСПИРАТОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ,
В УСЛОВИЯТА НА ЕПИДЕМИЧНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА COVID-19
СЪГЛАСНО ЗАПОВЕД РД-09-606/09.03.2020 Г. НА МИНИСТЪРА НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

свали в .pdf формат

Последно променен на Петък, 13 Март 2020 07:54
 
ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 13 Март 2020 07:56

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ

Поради извънредните обстоятелства с развитието на заболеваемостта с коронавирус и предпазването на разпространението днес, 13.03.2020 г., учениците са освободени да не присъстват в училище по преценка на родителите.

 
СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 13 Март 2020 07:41

СЪОБЩЕНИЕ

 

Уважаеми родители,

В условията на епидемично разпространение на COVID-19 в световен план и препоръки от Националния оперативен щаб на територията на Република България, се обръщаме към Вас да следите за здравословното състояние на своето дете и при най-малко съмнение за влошаване на здравето му, то да остане у дома. Потърсите нужната медицинска помощ и известете класния ръководител за отсъствието по телефона или електронен път.

Контактите с учители, класни ръководители и администрация също осъществявайте по телефон или в електронна форма.

Отменят са всички извънкласни и извънучилищни дейности, в това число екскурзии и организирани пърувания до следващо съобщение.

 

БЛАГОДАРИМ ЗА РАЗБИРАНЕТО И СЪДЕЙСТВИЕТО!

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 10 от 12

Онлайн потребители

В момента има 9 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа
Банер

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.