Начало Проект "Образование за утрешния ден"

Проект "Образование за утрешният ден" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 09 Ноември 2020 11:47

 

РЕЗЮМЕ НА ПРОЕКТА:

Проектът цели отваряне на образованието и образователните институции към дигиталните технологии чрез внедряването на нови решения за по-добро персонализирано обучение, което да позволи на учителите да прилагат по-точни и ефективни подходи към всеки отделен учащ и повишаване на мотивацията чрез насърчаване на самостоятелното обучение и самооценка, включително извън класната стая. С изграждането на облачна среда и въвеждането на единна платформа за образователни услуги и съдържание ще се ускори процесът на дигитализация на българската образователна система и ще се улесни комуникацията между преподаватели и родители. Чрез реализацията на проекта ще бъде осигурена поддържаща квалификация за учителите, преподаващи в областта на STEM, както и ще бъдат създадени условия за развитие на нови и утвърждаване на изградени дигитални компетенции и знания. Предвижда се разработване на дигитално образователно съдържание като електронни учебници и е-помагала по учебни предмети, интерактивни и мултимедийни уроци, образователни приложения и игри, тестове и др., както и повишаване на дигиталната компетентност и умения на учениците под формата на извънкласни дейности.

ПРОЕКТА В НАШЕТО УЧИЛИЩЕ:

СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Брегово е част от изпълнението на проекта в страната. В началото на 2020 г. са утвърдени две групи за допълнителни занимания по ключови дигитални умения с по петнадесет участника. Обучението в рамките на 70 учебни часа започна през февруари 2020 г. Групата "Компютърът моят приятел" с ръководител г-жа Ирена Стефанова обхваща ученици от 3 и 4 клас, а тази с ръководител г-н Владислав Стефанов - "Светът на компютрите",  обхваща ученици от 5 - 7 клас.

През настоящата 2020/2021 учебна година в училището са сформирани отново две групи по петнадесет ученика - "Забавният компютър" с ръководител г-жа Даниела Петрова и "Компютърно забавление" с ръководител г-жа Виолина Кръстева. Групите обхащат ученици съответно от 4,5,6 както и 8,9,11 класове. В зависимост от обхвата и действието на заповедите на компетентните органи свързани с противоепидемиологичните мерки срещу разпространението на COVID 19, седемдесетте учебни часа се провеждат присъствено или дистанционно в електронна среда.

Линк към платформата на проекта - https://oud.mon.bg/

Последно променен на Понеделник, 08 Март 2021 09:56
 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.