Начало Новини Предходни новини Отбелязване патронния празник на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово

Отбелязване патронния празник на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 16 Май 2018 09:00

 

Отбелязване патронния празник на  СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово

На 11.05.2018 г. СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово тържествено отбеляза патронния си празник. На площада пред читалище развитие пред учениците слова произнесоха директорът г-жа Илияна Кръстева, г-жа Аня Ангелова- председател на Общински съвет- Брегово, г-н Фидел Петров – директор на Дирекция „Образование“ към община Брегово, г-жа Маргарита Велкова – представител на издателство „Клет-Анубис - Булвест“ – България и г-н Цветомир Веков – учител по история и цивилизация. Тържеството протече под съпровода на ученическия духов оркестър „Иван Бърдаров“ и изпълнения на училищния мажоретен състав. СУ-Брегово се включи в инициативата на МОН „Розите на България“ – посветена на празника на светите братя Кирил и Методий и първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Точно в 10:20 ч. ученици, учители, родители и граждани извиха хоро под звуците на „Празничната сюита“, изпълнена от оркестъра на БНР, хор на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“.

След това празненствата продължиха с вокални изпълнения на учениците от СИП „Религии“ от IV клас пред училищния параклис. В последствие, ученици от IV, V VI клас съвместно с учителя Цветомир Веков направиха възстановка на това как е протичал един урок по време на българското средновековие. В тематични костюми и използвайки автентични за времето учебни пособия, учениците разделени на два отбора се впуснаха в образователна игра пресъздаваща средновековното българско писмо и четмо. Освен това бе направена и демонстрация на начина на изписване на цифри и числа, както и на своеобразната средновековна енциклопедия „Физиолог“, в която са били описани по интересен начин различни животни, растения и камъни.

Накрая всички гости присъстваха на празнична изложба, на която се наслаждаваха на средновековни кулинарни творения, приложно изкуство, рисунки на ученици и майсторски изработени домашни погачи от родителите на ученици.

 

Последно променен на Четвъртък, 07 Март 2019 10:06
 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.