Начало Новини Последни новини Посещение на Европейския парламент в Брюксел

Посещение на Европейския парламент в Брюксел ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 27 Юни 2017 04:31

 

 

 

Посещение на  Европейския парламент в Брюксел

Десет ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана от евродепутата г-н Петър Курумбашев. Те ще останат в белгийската столица от вторник до четвъртък.

Еводепутатът е впечатлен от работата на децата, които са членове на клуб „Млад възрожденец”. По тяхна идея е поставена паметна плоча на храма в Брегово, в който е пял Васил Левски. Те са инициатори и за поставяне на паметна плоча на първия учител в Брегово даскал Йон Чолака, който е посрещал Апостола като председател на местния революционен комитет. За активната си дейност децата са отличени със златен медал от общонародния комитет „Васил Левски”.

В училището в Брегово съществува тематичен коридор „Европа“. По стените на коридора са изобразени символите на ЕС и друга информация. Петър Курумбашев е бил гост на училището за откриването му.

От няколко дни децата, които заминават за Брюксел, изучават историята на съюза и неговите органи, както и забележителностите на белгийската  столица, които ще посетят.

 

 

 

Последно променен на Вторник, 27 Юни 2017 04:42
 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.