Начало Новини Последни новини Награди от конкурс по случай 180 години от рождението на Левски

Награди от конкурс по случай 180 години от рождението на Левски ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 10 Май 2017 06:00

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Брегово с награди от конкурс по случай 180 години от рождението на Левски

Двама ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ взеха участие в Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, която се проведе на 6 май 2017 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“ гр. София.

Там младите възрожденци се срещнаха със сина на председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ - Слави Василев и с председателя на БСП-Корнелия Нинова.

Представители от клубове прочетоха свои произведения, дадоха отчет за дейността си и показаха, че с чест и достойнство работят за утвърждаване на национално-патриотичните ценности и съхраняване на българската идентичност. Номинираните получиха своите награди за участието си в Националния ученически конкурс, посветен на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, който се проведе в 5 направления.

Своята награда получиха и учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ за цялостната дейност на училищния клуб „Млади възрожденци“. Индивидуални награди за участие в конкурса по случай 180 години от рождението на Левски бяха връчени на Микаела Георгиева, Силвия Стефанова и Деница Стефанова в направление „Краеведска дейност" и на Даниел Венчов в направление „Рисунка“ . Истинско възхищение предизвика появата на най-известния български боксьор - Кубрат Пулев, в залата.

Той поздрави участниците в срещата, снима се с тях и раздаде автографи. Младите възрожденци си обещаха да работят в духа на патриотизма и активното гражданство и до следващата – Четвърта национална среща на клубовете.

 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.