Начало Новини Предходни новини В СОУ „Св.св. Кирил и Методий“-Брегово беше учредена секция „Млади граничари

В СОУ „Св.св. Кирил и Методий“-Брегово беше учредена секция „Млади граничари ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 27 Май 2016 06:41

 

В СОУ „Св.св. Кирил и Методий“-Брегово беше учредена секция „Млади граничари“

Днес, 26.05.2016г. в СОУ „Св.св. Кирил И Методий“-гр. Брегово беше учредена секция „Млади граничари“ към ученически клуб „Млади възрожденци“. Новосъздадената секция ще работи в тясно сътрудничество с териториалните поделения на „Гранична полиция“ – Гранично полицейско управление-Видин и Гранично полицейско управление-Брегово. Инициативата за формиране на новата форма за извънкласна дейност на учениците е на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва-Видин, клуб „Граничар“-Видин и Общински комитет „Васил Левски“-гр. Брегово и е в изпълнение препоръките на Общобългарски комитет „Васил Левски“ за работа с учениците за възраждане историческата памет за славните победи на българската армия и възпитание в уважение към защитниците на Родината. Гост на събитието беше офицера от запаса, полковник Огнян Петров, председател на клуб „Граничар“-Видин, който запозна учениците с предстоящите съвместни дейности.

„Млади граничари“ е независима обществена организация с патриотична насоченост на ученици с доброволно членство. В нея членуват деца и младежи на възраст от 7 до 18 години. Тя е правоприемник и продължител на дейността на съществуващата в миналото в бреговската гимназия организация „Млад граничар“ и е поле за извънкласно общуване на учениците.

Организацията има за основна цел, да подпомогне развитието на всеки свой член, като разгърне неговия потенциал - физически, духовен, интелектуален, обществен, като подкрепи неговото социално съзряване и допълни това, което образователната система пропуска, чрез организиране и насищане свободното време на младите хора с дейности, които утвърждават патриотичното възпитание, формират отношение на респект към държавността и държавните институции, създават навици за организираност, дисциплина, ред и чувство за отговорност; насочват учениците към обществено-полезна дейност и каляват волята за водене на здрав, пълноценен и природосъобразен начин на живот.

 

 

Последно променен на Четвъртък, 07 Март 2019 09:45
 

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.