Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Традиционна Великденска изложба ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 07 Април 2017 09:14

Традиционна Великденска изложба

Преподавателите от целодневното обучение организираха и подредиха Великденската изложба във фоайето на училището. Аранжирани бяха кошнички с Великденски яйца в класовете от 1 - 4 клас под ръководството на класните ръководители.

 
Национална седмица на гората в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Брегово ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 07 Април 2017 08:46

Национална седмица на гората в СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Брегово

 

Учениците в ПИГ, под ръководството на учителите от целодневното обучение написаха своите послания, нарисуваха рисунки и засадиха две орехови дървета в училищния двор. В ПИГ трети клас двата екипа изработиха картини и послания към всички:

"Пази природата, и тя теб ще те пази!"

"Бъди приятел на природата!"

"Не палете огън в гората, пазете природата чиста!"

Деница Стефанова от ПИГ 5-6 клас написа своя призив към жителите на община Брегово, който прозвуча по местното радио.

 
Почетен караул пред паметника на Васил Левски в гр. София ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 06 Април 2017 06:43

 

Почетен караул пред паметника на Васил Левски в гр. София

 

Като признание за своите изяви учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово, бяха поканени от Председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ – г-н Васил Василев на 02.04.2017 г. в гр.София да дадат почетен караул пред паметника на Апостола на свободата.

Облечени в автентични куртки, копие на униформата с която Левски се е снимал в Букурещ, с калпаци с позлатени лъвски знаци и с истински пушки „Манлихер“ в ръце, учениците от клуба разделени по двойки се изредиха да застават на пост пред паметника на Апостола. Събитието предизвика възхищение и любопитство сред преминаващи пред паметника българи и чужденци.

Г-н Василев лично се срещна с учениците, като ги поздрави за проявеното родолюбие и инициативност.

 

 

 

Последно променен на Четвъртък, 06 Април 2017 09:59
 
Патриотична среща в Радио Видин ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 06 Април 2017 06:48

Патриотична среща в Радио Видин

 

На 01.04.2017 г. в Радио Видин се проведе среща на учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово с патриота и родолюбец - онколога проф. д-р Иван Гаврилов.

Професор Гаврилов разказа случи от историята и призова учениците да помнят заветите на дедите си и да съхраняват паметта на героите, загинали за Отечеството.

В срещата участва и Зоя Апостолова – историк и общественик от Лом, която раздадена учениците материали, свързани с отбелязването на 100- годишнината от Първата световна война в Лом и с дейността на дружеството за Българо-швейцарско приятелство „Луи Айер“ – швейцарецът, който също оставя костите си в Македония, наравно с тези на нашите герои, по време на първата световна война.

Патриотичната среща в Радио Видин бе от поредицата инициатива , посветени на 100-годшнината от героичната гибелна полк. Стефан Илиев – командир на 15-ти пехотен Ломски полк , загинал при контраатака на Червената стена.

В памет на загиналите ни предци, професор Гаврилов дари на учениците от клуб „Млади възрожденци“ пръст от връх Чеган и Червената стена, където са воювали бойците от 15-ти Ломски полк, също така им раздаде и книги на патриотична тематика.

Учениците получиха и първите си родолюбиви задачи. Едната е да напишат есе на тема „Изгубената съвест“, а другата е да инициират поставянето на паметна плоча на подпоручик Иван Тодоров от Ново село, който предпочел да загине, вместо да се предаде на французите.

Училището също получи като дар и и копие на портрета на Васил Левски, дело на художника Ставри Калинов, както и средства за стипендии, които да се дават през следващите четири години на двама абитуриенти – момче и момиче, доказани родолюбци с отличен успех. Паричната награда е на името и в памет на подпоручик Иван Тодорв.

 

 
Световната седмица на парите ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 03 Април 2017 08:20

Световната седмица на парите

В периода от 27 март до 02 април 2017 г. се провежда Световната седмица на парите. Тази година седмицата е на тема „Учи. Спестявай. Печели.“. На 31.03.2017 г. учениците от I и IVБ клас на СУ „Св.св.Кирил и Методий“ – гр.Брегово се включиха в дейностите за повишаване на финансовата грамотност, като изработиха спестовни касички от подръчни материали с логото на проекта.

 
« НачалоПредишна1112131415СледващаКрай »

Страница 15 от 15

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 16 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.