Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта загинал граничар ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 28 Октомври 2019 09:46

 

Клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта загинал граничар

На 24.10.2019 г. , учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта на младши сержант от Гранични войски – Георги Филипов.

Той е роден през 1930 г. в село Батулия, Софийско.

Постъпва в редовете на Гранични войски през 1949 г. Проявява се като отличник по бойната подготовка. На няколко пъти участва в задържането на нарушители на границата.

На 24 октомври 1951 г.в района на с.Косово загива в бой с въоръжени нарушители на границата.

С указ на Държавният съвет от 1981г., заставата на която е служил носи неговото име – застава „Георги Филипов“.

Пред паметника на героя в с. Косово , общ. Брегово, обл. Видин, учениците изнесоха рецитал и поднесоха цветя. Слово посветено на младши сержант Филипов произнесе и г-н Боян Кирилов – училищен психолог.


 

Последно променен на Понеделник, 28 Октомври 2019 09:52
 
Гостуване на ученици от ППМГ "Екзарх Антим I" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:11

Гостуване на ученици от ППМГ "Екзарх Антим I"

 

На 18.10.2019г. ученици от иновативния 7 клас на СУ ,,Св.св. Кирил и Методий – град Брегово гостуваха на връстниците си от ППМГ ,,Екзарх Антим I’’. Заедно с тях, те взеха участие в интерактивен съвместен урок по информационни технологии и биология и здравно образование на тема ,,Аз и моят скрач герой в защита на планетата Земя‘‘. Мероприятието е част от национална програма ,,Иновации в действие‘‘, в която двете иновативни училища си партнират.

 

На 7 и 8 ноември предстои втора среща на учениците от двете училища, като този път СУ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – Брегово ще бъде домакин.

 

 
Информационно събитие по проект "Нов шанс за успех" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 14 Август 2019 14:55

Проведено информационно събитие по проект „Нов шанс за успех"

 

На 13.08.2019 г. от 14:00 часа в заседателната зала на РУО – Видин се проведе информационно събитие за представяне на резултатите и на предстоящите дейности, свързани с обученията по проект „Нов шанс за успех”, процедура чрез директно предоставяне BG05M20P001-3.004 „Ограмотяване на възрастни – фаза 1” по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Целта на проекта е да се даде възможност на лица над 16 години, които нямат статут на ученици и не са посещавали или завършили училище, да се ограмотят и да придобият компетентности от прогимназиалния етап.

До настоящия момент проектът е реализиран в три етапа.

В първия етап са сформирани осем групи за ограмотяване. В резултат на обучението в тези групи 77 обучаеми завършват успешно началния етап на образованието си.

Във втория етап се провеждат курсове за ограмотяване в три групи, като успешно завършват обучението си 30 обучаеми.

В момента се провеждат обучения в третия етап на проекта. СУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Брегово, СУ „Христо Ботев“- с. Арчар, СУ „Васил Левски“- гр. Кула и СУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Ново село са четирите училища от област Видин, които реализират дейности в групи за ограмотяване и в групи за придобиване на компетентности от прогимназиалния етап. Обучението в групите за ограмотяване (две групи) е приключило и 17 обучаеми са завършили успешно началното си образование. Продължава обучението в групите за придобиване на компетентности от прогимназиалния етап. Предстои да стартира обучението в VII клас.

Екипите от четирите училища, които осъществяват дейности по проекта, представиха реализираните обучителни дейности, дейностите по популяризиране на проекта и резултатите от обученията.

 
Обучение по проект ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 21 Октомври 2019 07:34

Обучение по проект „Центрове за повишаване готовността на населението при наводнения“

В периода от 07.10.2019 г. до 11.10.2019 г., 20 ученици от III и IV на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово преминаха обучение по проект „Центрове за повишаване готовността на населението при наводнения“ на ГД „ПБЗН“ към МВР, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.

Лекторите бяха специалисти от Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Видин. Освен теоретична, обучението имаше и практическа част с цел учениците да бъдат запознати с необходимите действия, които трябва да се извършат, при ситуации близки до реалните.

 

В последния ден на обучението всеки ученик получи грамота.


 
Наградени наши ученици на национален конкурс ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 13 Юни 2019 07:55

Наградени наши ученици на национален конкурс

На 04 и 05 юни 2019г. в гр. Русе се проведе награждаването на участниците в XVIII Национлаен конкурс "Бог е любов". Мероприятието събра представители на църковната и светска власт за да насърчат и поздравят ученици от цялата страна, творили през изминалата година върху темата за божията любов. Сред отличените бяха и нашите ученици - Силвия Стефанова от 11 клас, на която бе присъдена голямата награда в област "Приложно изкуство" за произведението "Ноевият ковчег". С поощрителна награда в област "Рисунка" бе награден и Даниел Милотинов от 10 клас за проиведението "Св. Георги".

Последно променен на Четвъртък, 13 Юни 2019 08:08
 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 2 от 7

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 28 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.