Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Награди от конкурс по случай 180 години от рождението на Левски ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 10 Май 2017 06:00

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Брегово с награди от конкурс по случай 180 години от рождението на Левски

Двама ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ взеха участие в Третата национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, която се проведе на 6 май 2017 г. във Военна академия „Г. С. Раковски“ гр. София.

Там младите възрожденци се срещнаха със сина на председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ - Слави Василев и с председателя на БСП-Корнелия Нинова.

Представители от клубове прочетоха свои произведения, дадоха отчет за дейността си и показаха, че с чест и достойнство работят за утвърждаване на национално-патриотичните ценности и съхраняване на българската идентичност. Номинираните получиха своите награди за участието си в Националния ученически конкурс, посветен на 180-ата годишнина от рождението на Васил Левски, който се проведе в 5 направления.

Своята награда получиха и учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ за цялостната дейност на училищния клуб „Млади възрожденци“. Индивидуални награди за участие в конкурса по случай 180 години от рождението на Левски бяха връчени на Микаела Георгиева, Силвия Стефанова и Деница Стефанова в направление „Краеведска дейност" и на Даниел Венчов в направление „Рисунка“ . Истинско възхищение предизвика появата на най-известния български боксьор - Кубрат Пулев, в залата.

Той поздрави участниците в срещата, снима се с тях и раздаде автографи. Младите възрожденци си обещаха да работят в духа на патриотизма и активното гражданство и до следващата – Четвърта национална среща на клубовете.

 
УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 09 Май 2017 08:51

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ

На 24.04.2017г. в СУ "Св.св. Кирил и Методий" в гр.Брегово, по инициатива на клуб „Млади възрожденци“ се проведе „Урок по родолюбие“ – организиран от режисьора Искрен Красимиров на който с интерес присъстваха ученици от училището.

Превъплатен в образа на Ботев в автентична четническа униформа, под музикалния съпровод на училищния духов оркестър „Иван Бърдаров“, режисьорът запозна учениците с важни личности и събития от нашата история. Учениците бяха въведени в славния свят на нашето минало и в героичните дела на герои като Левски и Ботев. Бяха прожектирани филми на г-н Красимиров, посветени на наши велики сънародници.

Учениците отдадоха почит към делата и завета на славните герои оставили ярка следа в миналото на България

 
Благодарствено писмо ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 02 Май 2017 05:23

Благодарствено писмо

Благодарствено писмо отправено до Директора и педагогическата колегия, за оказано съдействие при подготовката и провеждането на XXXIII Национална олимпиада по Информатика от 21.04 до 24.04.2017 г. в гр. Видин

 
Твоят час ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 05 Май 2017 05:44

Участие на групите в училището ни работещи по проект "Твоят час"в организиран от РУО Видин информационен ден на тема "Твоят час е моят час за изяви и успех"

 

На 03.05.2017 г. ученици от дванадесетте групи работещи по проект BG05M2OP001-2.004-0004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)“ представиха част от разработеното и усвоеното до тук. На сцена на двора, както и в залите и учебните кабинети на училището домакин в областния град бяха изиграни множество хора, изпяни бяха песни, предствени бяха рисунки и арт изделия изработени в часовете по проекта. Организираното от РУО Видин мероприятие завърши с разнообразие от презентации и беседи на които се размениха идеи и опит.

 

 

 

 

Последно променен на Четвъртък, 08 Юни 2017 09:49
 
Връчване на почетна грамота на професор Иван Гаврилов ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 18 Април 2017 04:46

Връчване на почетна грамота на професор Иван Гаврилов

На 12 април 2017 г. в гр. София на изтъкнатия родолюбец професор Иван Гаврилов бе връчена почетна грамота от името на ръководството, учениците и педагогическата колегия на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово в израз на благодарност за положените от него усилия за поддържане на българската духовност и историческа памет в училището и извършеното от него дарение.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 10 от 12

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 24 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.