Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Отличия от Общобългарския комитет „Васил Левски“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 06 Ноември 2017 08:36

Отличия от Общобългарския комитет „Васил Левски“

Учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово бяха отличени с награди и почетни грамоти от Общобългарския комитет „Васил Левски“ за тяхното дейно участие в Националния конкурс, посветен на 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Изминалата 2016/2017 учебна година, беше запомняща се и успешна за клуба . Дейностите и инициативите бяха фокусирани върху юбилейната 180-та годишнина от рождението на Апостола. Учениците припомняха за делата му във всяко мероприятие в което вземаха участие, а също така и дадоха почетен караул пред паметника на Левски в гр. София.

 
ПЪРВИ НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 06 Ноември 2017 08:29

ПЪРВИ НОЕМВРИ - ДЕН НА НАРОДНИТЕ БУДИТЕЛИ

По случай 1-ви ноември – Деня на народните будители, членовете от клуб „Млади възрожденци към СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Брегово в два учебни часа проведоха открит урок с малките ученици от I-ви и II-ри клас. Прожектирана бе презентация и младите възрожденци запознаха малчуганите с делата на някой от най-видните Народни будители.

Последно променен на Понеделник, 06 Ноември 2017 08:34
 
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 24 Октомври 2017 07:43

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА

На 21.10.2017г. в гр. София се проведе XIII Международен фестивал "Кръстопът на музите". Участие взеха УДО "Иван Бърдаров" и вокални изпълнителки от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Брегово. На фестивала взеха участие 460 изпълнители от Италия, Македония, Русия, Беларус и др. Духовият оркестър под ръководството на Христо Христов, заедно с вокалистките - Нина Ортова, Кристина Красимирова, Гергана Рангелова и Ванеса Бисерова изпълниха в театър "Сълза и смях" песните: "Кой уши байрака?" и "Назад моме Калино". Международното жури оцени нашите изпълнители и им връчи БРОНЗОВИ МЕДАЛИ и грамоти. Духовият оркестър получи ЗЛАТЕН МЕДАЛ за дебют. На следващия ден нашите участници водеха дефилето от бул. "Витоша" до НДК. Там УДО откриха гала концерта с две изпълнения, а вокалистките Нина Ортова и Кристина Красимирова за индивидуални изпълнения получиха награда Дипломант първа степен.
Нека да поздравим нашите участници и да им пожелеам повече творчески успехи!

 
VII-та Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци” ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 25 Октомври 2017 11:15

VII-та Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци”

На 23.10.2017 г. в гр. Видин се проведе VII-та Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци”. Учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово взеха участие в програмата на събитието, като представиха пиесата „Аз съм Левски“.

Почетни гости на мероприятието бяха вицепрезиденът на Република България Илияна Йотова, кметът на Видин Огнян Ценков, Врачанският митрополит Григорий, председателят на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, началникът на РУО Веселка Асенова.

 

 
Добре дошли на страницата на училищния психолог ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 20 Октомври 2017 06:26

Добре дошли на страницата на училищния психолог


В СУ "Свети Свети Кирил и Методий"- гр. Брегово е установена политика за грижа към пълноценното психическо и личностно развитие на децата в съответствие с индивидуалните им възможности и особености.
Във връзка с това е и създаването на настоящите страници. Тяхната цел е да популяризират работата на училищния психолог и да дадат друга гледна точка по въпроси от училищното ежедневие.
Надявам се с времето те да се обогатяват и с теми, зададени от самите потребители. И плахо изказвам надежда, че могат да подпомогнат комуникация с родителите, които си остават най-важния фактор в развитието на всяко дете.

Основни направления в работата на училищния психолог:
Диагностична дейност – изучаване индивидуалните особености на учениците със средствата на диагностиката. Всеки родител, при желание може да се договори и да присъства на провеждането на диагностиката на своето дете. Диагностиката в училище се провежда, за да се получи информация в каква насока е необходимо да се работи с детето, с цел неговото бъдещо развитие, а не, за да се узнае кой е „по-добър”, кой „по-лош”. Работа върху отстраняване или компенсиране на отклоненията в психическото и личностното развитие, формиране на различни умения и навици.
Развиваща и корекционна дейност– активно въздействие върху личността с цел формиране на ред индивидуално-психологически особености, необходими за по нататъшното им развития;
Психологическо консултиране – оказване на помощ на ученици, педагози, родители по широк кръг личностни, професионални и други конкретни жизнени проблеми. Тук може при пълна конфиденциалност да се обсъждат въпроси, относно развитието на детето, както и взаимодействието му с околния свят.
Информиране и разяснение – помага на учители и родители относно разбирането на особеностите на всяка възраст, подбуждане на интерес към психологически знания, то трябва да даде особено знание, което да позволи на личността да види света по нов начин, да се достигне ново ниво на мислене, на основното на преодоляване на старите граници и бариери, основани на суеверия, митове, неправилни представи и закостенели педагогически теории.
Превенция – съхранение, укрепване и развитие на психическото здраве на учениците във всеки възрастов етап. Съдържанието на работата е в разработка и осъществяване на развиващи програми, а също така профилактични мерки, изпреварващи събитията

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 10 от 15

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 42 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.