Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 24 Октомври 2017 07:43

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ НА ИЗКУСТВАТА

На 21.10.2017г. в гр. София се проведе XIII Международен фестивал "Кръстопът на музите". Участие взеха УДО "Иван Бърдаров" и вокални изпълнителки от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Брегово. На фестивала взеха участие 460 изпълнители от Италия, Македония, Русия, Беларус и др. Духовият оркестър под ръководството на Христо Христов, заедно с вокалистките - Нина Ортова, Кристина Красимирова, Гергана Рангелова и Ванеса Бисерова изпълниха в театър "Сълза и смях" песните: "Кой уши байрака?" и "Назад моме Калино". Международното жури оцени нашите изпълнители и им връчи БРОНЗОВИ МЕДАЛИ и грамоти. Духовият оркестър получи ЗЛАТЕН МЕДАЛ за дебют. На следващия ден нашите участници водеха дефилето от бул. "Витоша" до НДК. Там УДО откриха гала концерта с две изпълнения, а вокалистките Нина Ортова и Кристина Красимирова за индивидуални изпълнения получиха награда Дипломант първа степен.
Нека да поздравим нашите участници и да им пожелеам повече творчески успехи!

 
Добре дошли на страницата на училищния психолог ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 20 Октомври 2017 06:26

Добре дошли на страницата на училищния психолог


В СУ "Свети Свети Кирил и Методий"- гр. Брегово е установена политика за грижа към пълноценното психическо и личностно развитие на децата в съответствие с индивидуалните им възможности и особености.
Във връзка с това е и създаването на настоящите страници. Тяхната цел е да популяризират работата на училищния психолог и да дадат друга гледна точка по въпроси от училищното ежедневие.
Надявам се с времето те да се обогатяват и с теми, зададени от самите потребители. И плахо изказвам надежда, че могат да подпомогнат комуникация с родителите, които си остават най-важния фактор в развитието на всяко дете.

Основни направления в работата на училищния психолог:
Диагностична дейност – изучаване индивидуалните особености на учениците със средствата на диагностиката. Всеки родител, при желание може да се договори и да присъства на провеждането на диагностиката на своето дете. Диагностиката в училище се провежда, за да се получи информация в каква насока е необходимо да се работи с детето, с цел неговото бъдещо развитие, а не, за да се узнае кой е „по-добър”, кой „по-лош”. Работа върху отстраняване или компенсиране на отклоненията в психическото и личностното развитие, формиране на различни умения и навици.
Развиваща и корекционна дейност– активно въздействие върху личността с цел формиране на ред индивидуално-психологически особености, необходими за по нататъшното им развития;
Психологическо консултиране – оказване на помощ на ученици, педагози, родители по широк кръг личностни, професионални и други конкретни жизнени проблеми. Тук може при пълна конфиденциалност да се обсъждат въпроси, относно развитието на детето, както и взаимодействието му с околния свят.
Информиране и разяснение – помага на учители и родители относно разбирането на особеностите на всяка възраст, подбуждане на интерес към психологически знания, то трябва да даде особено знание, което да позволи на личността да види света по нов начин, да се достигне ново ниво на мислене, на основното на преодоляване на старите граници и бариери, основани на суеверия, митове, неправилни представи и закостенели педагогически теории.
Превенция – съхранение, укрепване и развитие на психическото здраве на учениците във всеки възрастов етап. Съдържанието на работата е в разработка и осъществяване на развиващи програми, а също така профилактични мерки, изпреварващи събитията

 
Практически насоки за действия, които учители и ученици трябва да предприемат в случай на инцидент ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 26 Септември 2017 08:01

Практически насоки за действия, които учители и ученици трябва да предприемат в случай на инцидент

 

 

Във връзка с писмо на МОН с вх. № РУО1-16887/ 12.07.2017 г. и в изпълнение на заложените мерки по точки 4, 5 и 6 в Междуинституционалния план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции, прилагам  практически насоки за действия, които учители и ученици трябва да предприемат в случай на инцидент, на насилие и в други критични ситуации. Приложенията са в съответствие указанията на РУО София - град:

  1. Списък на лицензирани доставчици на социални услуги
  2. Информация за същността на всеки един вид социална услуга
  3. Практически насоки за действия при инцидент
  4. Добри практики за работа с децата и техните семейства /за запознаване на педагогическите специалисти в детските градини и училищата

 

Последно променен на Петък, 09 Февруари 2018 08:54
 
ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 03 Октомври 2017 06:58

ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ

За пореден път и през тази година, училището ни се включи в инициативата ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН НА СПОРТА В УЧИЛИЩЕ /ЕДСУ/. През 2017 година кампанията Now We Move, част от която е ЕДСУ е подкрепена от Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на здравеопазването и редица други институции. Организираното мероприятие на 29.09.2017 в училището ни бе с продължителност от 120 минути, като в рамките на предоставеното време се проведоха футболна среща между класовете, щафета, волейбол и народна топка за най-малките.

 

 
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 21 Септември 2017 08:29

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

На 15.09.2017 г. в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, тържествено бе открита учебната 2017/2018 година. Учениците от клуб „Млади възрожденци“ взеха активно участие в официалното училищно тържество. След края на училищното тържество по повод откриването на новата 2017/2018 учебна година, учениците от клуб „Млади възрожденци“ посрещнаха първокласниците. Те ги запознаха с първите им приятели - учебниците и поеха инициатива да помогнат на първолаците при въвеждането им в училищния живот, като изиграха постановката „Царство на мъдростта и знанието“.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 9 от 14

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 41 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.