Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 21 Септември 2017 08:29

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2017/2018 ГОДИНА

На 15.09.2017 г. в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, тържествено бе открита учебната 2017/2018 година. Учениците от клуб „Млади възрожденци“ взеха активно участие в официалното училищно тържество. След края на училищното тържество по повод откриването на новата 2017/2018 учебна година, учениците от клуб „Млади възрожденци“ посрещнаха първокласниците. Те ги запознаха с първите им приятели - учебниците и поеха инициатива да помогнат на първолаците при въвеждането им в училищния живот, като изиграха постановката „Царство на мъдростта и знанието“.

 
Начало на новата учебна година ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 12 Септември 2014 06:43

ТЪРЖЕСТВЕНО ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА 2016/2017 ГОДИНА

НА 15.09.2017 ГОДИНА ОТ 9.00 ЧАСА

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

ПРАЗНУВАЙТЕ С НАС!

Последно променен на Четвъртък, 14 Септември 2017 11:13
 
Ученици от клуб „Млади възрожденци“ при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово посетиха Брюксел ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 06 Юли 2017 06:49

Ученици от клуб „Млади възрожденци“ при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, обл. Видин посетиха Брюксел

На 27-28 юни учениците от клуб „Млади възрожденци“ при СУ „Св.св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, обл. Видин посетиха Брюксел по покана на евродепутата г-н Петър Курумбашев.

Групата се запозна с историята и функциите на Европейския парламент, както и с работата на българските представители в него.

Учениците също посетиха и редица забележителности в града, а също и Музеят на европейската история и Музеят на шоколада.

Посещението на учениците от клуб „Млади възрожденци“ в белгийската столица е свързано с получената през миналата година престижна награда на Общобългарски комитет „Васил Левски“ – златен медал за активна родолюбива дейност

 
Годишен концерт ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 06 Юли 2017 07:01

Годишен концерт

На 30.06.2017 г. в читалище „Развитие“ се проведе Годишния концерт на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово по случай приключване на учебната 2016/2017 година. По инициатива на учениците от клуб „Млади възрожденци“, концертът бе на тема „180 години от рождението на Васил Левски“.

Изиграна бе пиесата „Аз съм Левски“ по едноименната книга на Серафим Северняк. Учениците от СИП „Религии“ изпълниха песни, а също така участие взеха и учениците от групите „Твоят час“. Концертът протече под съпровода на ученическия духов оркестър „Иван Бърдаров“.

 
Посещение на Европейския парламент в Брюксел ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 27 Юни 2017 04:31

 

 

 

Посещение на  Европейския парламент в Брюксел

Десет ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана от евродепутата г-н Петър Курумбашев. Те ще останат в белгийската столица от вторник до четвъртък.

Еводепутатът е впечатлен от работата на децата, които са членове на клуб „Млад възрожденец”. По тяхна идея е поставена паметна плоча на храма в Брегово, в който е пял Васил Левски. Те са инициатори и за поставяне на паметна плоча на първия учител в Брегово даскал Йон Чолака, който е посрещал Апостола като председател на местния революционен комитет. За активната си дейност децата са отличени със златен медал от общонародния комитет „Васил Левски”.

В училището в Брегово съществува тематичен коридор „Европа“. По стените на коридора са изобразени символите на ЕС и друга информация. Петър Курумбашев е бил гост на училището за откриването му.

От няколко дни децата, които заминават за Брюксел, изучават историята на съюза и неговите органи, както и забележителностите на белгийската  столица, които ще посетят.

 

 

 

Последно променен на Вторник, 27 Юни 2017 04:42
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 8 от 12

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 6 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.