Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Коледно тържество на ученици от трети клас ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 08 Януари 2020 07:23

Коледно тържество на ученици от трети клас

На19.12. 2019 година в СУ "Св.св. Кирил и Методий" гр.Брегово се проведе Коледно тържество на ученици от трети клас. Учениците пяха, играха и рецитираха Коледни и Новогодишни стихотворения и песни. На края, като награда за тяхната всеотдайност и старание Дядо Коледа зарадва всички с бленуваните от тях подаръци.

 
Документална изложба „Животът на първия български роман“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 08 Януари 2020 07:16

 

Документална изложба „Животът на първия български роман“

На 18 декември 2019г., в читалище „Развитие 1897г.“- гр. Брегово беше открита документална изложба „Животът на първия български роман“, посветена на 125г. от първото цялостно издание на романа „Под игото“ на Иван Вазов.
Инициативата за събитието е на Общински комитет „Васил Левски“ – гр. Брегово и на ръководството, и педагогическия състав на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, с подкрепата на Къща-музей „Иван Вазов“ – гр. Сопот.
Членове на клуб „Млади възрожденци“ представиха стихотворения на Иван Вазов, а випускниците Анастасия Захариева и Силвия Стефанова – есета на тема „Героите от романа на Вазов и съвремието“.

В ролята на медиатор, директорът на училището г-жа Илияна Кръстева покани всички присъстващи на срещата, да вземат участие в организираното „Световно кафене“ – един спонтанен, искрен и открит разговор за споделяне на мисли и чувства; разговор, който се превърна в символичен мост през времето, свързващ спомените за романа между родители и деца, учители и ученици, възрастни и младежи. Участниците изразиха открито своето мнение и отношение към опитите за „съвременен превод“ на най-четеният и най-обичаният български роман.

 

 
« НачалоПредишна123456СледващаКрай »

Страница 6 от 6

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 12 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.