Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Открит урок на тема "Бизнес идея" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 28 Ноември 2019 10:01

Открит урок на тема "Бизнес идея"

За поредна година училището се  включва  с  участие  в световна седмица  на предприемачеството. Обсъдени бяха  КРЕАТИВНИ  МЕТОДИ И ТЕХНИКИ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БИЗНЕС ИДЕИ. Запознати бяха учениците от 11 и 12 клас  с реализирани  бизнес идеи.


 
Изпълнение на дейностите по НП „Иновации в действие“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 13 Ноември 2019 08:22

Изпълнение на дейностите по НП „Иновации в действие“


В изпълнение на дейностите по НП „Иновации в действие“, ученици от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово, съвместно с ученици от ППМГ „Екзарх Антим I‘ гр. Видин,  проведоха пътуване с учебна цел до гр. Габрово. Там разгледаха различни исторически забележителности. По време на посещението си  в Музея на образованието учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово, проведоха възстановка на един учебен ден в училище от епохата на българското Възраждане. Посетен бе и Музея на индустрията. По пътя си на връщане, те преминаха и през гр. Плевен, където разгледаха и Панорамата.


 
клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта загинал граничар ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 28 Октомври 2019 09:46

 

Клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта загинал граничар

На 24.10.2019 г. , учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта на младши сержант от Гранични войски – Георги Филипов.

Той е роден през 1930 г. в село Батулия, Софийско.

Постъпва в редовете на Гранични войски през 1949 г. Проявява се като отличник по бойната подготовка. На няколко пъти участва в задържането на нарушители на границата.

На 24 октомври 1951 г.в района на с.Косово загива в бой с въоръжени нарушители на границата.

С указ на Държавният съвет от 1981г., заставата на която е служил носи неговото име – застава „Георги Филипов“.

Пред паметника на героя в с. Косово , общ. Брегово, обл. Видин, учениците изнесоха рецитал и поднесоха цветя. Слово посветено на младши сержант Филипов произнесе и г-н Боян Кирилов – училищен психолог.


 

Последно променен на Понеделник, 28 Октомври 2019 09:52
 
Гости от с. Скалица, обл. Ямбол ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 05 Ноември 2019 10:25

Гости от с. Скалица, обл. Ямбол

По случай Деня на народните будители – 1 ноември и в изпълнение на дейностите по НП „Иновации в действие“ , учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово организираха провеждането на интердисциплинарен урок по история и цивилизации и информационни технологии на тема  ,,Създаване на видеоклип под формата на новинарска емисия за значимо събитие от българската история“, който бе представен пред гостуващи ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“ с. Скалица, обл. Ямбол, които получиха сертификати за участие.

След урока бе представена и изложба, организирана от клубовете за занимания по интереси.Последно променен на Сряда, 06 Ноември 2019 08:20
 
Гостуване на ученици от ППМГ "Екзарх Антим I" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:11

Гостуване на ученици от ППМГ "Екзарх Антим I"

 

На 18.10.2019г. ученици от иновативния 7 клас на СУ ,,Св.св. Кирил и Методий – град Брегово гостуваха на връстниците си от ППМГ ,,Екзарх Антим I’’. Заедно с тях, те взеха участие в интерактивен съвместен урок по информационни технологии и биология и здравно образование на тема ,,Аз и моят скрач герой в защита на планетата Земя‘‘. Мероприятието е част от национална програма ,,Иновации в действие‘‘, в която двете иновативни училища си партнират.

 

На 7 и 8 ноември предстои втора среща на учениците от двете училища, като този път СУ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – Брегово ще бъде домакин.

 

 
« НачалоПредишна123456СледващаКрай »

Страница 6 от 6

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 7 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.