Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Беседа под надслов „Не на тормоза в училище“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 27 Февруари 2020 07:26

Беседа под надслов „Не на тормоза в училище“

 

На 26.02.2020 година в СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово бе отбелязан Денят на розовата фланелка. Представители на МКБПППМН към община Брегово изнесоха беседа под надслов „Не на тормоза в училище“ пред учениците от III r IV клас.

 

Инициативата се провежда всяка последна сряда на февруари и води началото си от 2007 г. , когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Двете момчета купили розови тениски и на следващия ден ги раздали на всички в училище, които дръзват да се включат, а желаещите се оказали много.

 

 
Шествие в памет 147-тата годишнина от гибелта на Васил Левски ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 20 Февруари 2020 09:42

Шествие в памет 147-тата годишнина от гибелта на Васил Левски

 

На 19.02.2020 г., СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово проведе шествие в памет 147-тата годишнина от гибелта на Васил Левски. В шествието взеха участие ученици, учители, родители и граждани на гр.Брегово. Под съпровода на ученическия духов оркестър „Иван Бърдаров“ , шествието потегли от централния вход на училището, преминавайки през центъра на града и пристигна пред храма „Успение на Пресвета Богородица“, където бе изнесена заупокойна литургия от свещеник. Там, пред паметната плоча на Апостола, Младите възрожденци изпълниха рецитал, посветен на живота и делото му.

 

 
ЛАПБУК ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 19 Февруари 2020 10:00

ЛАПБУК ЗА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

Третокласниците се запознаха с живота и делото на Апостола на свободата. Те проучваха и набавяха материали по предварително изготвен план за визията на своя проект. Така успяха да систематизират биографичните данни, сведенията за съхранените вещи на революционера, да се запознаят със седемте снимки, достигнали до наши дни, с най-известните картини на български художници и литературни произведения, посветени на Левски. Успяха да издирят снимки на къщите-музеи и по-известни паметници. С интерес разучиха родословното дърво на рода Кунчеви, прочетоха тефтерчето на Левски и разискваха най-известните негови мисли. Цялата информация подредиха по интересен, творчески начин върху лапбук посветен на Апостола.


 
Изнесен открит урок в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 19 Февруари 2020 10:10

Изнесен открит урок в Регионална библиотека "Михалаки Георгиев"

На 18 февруари 2020 г. учениците от 6 клас на СУ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – град Брегово изнесоха открит урок по повод 147 г. от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски в Регионална библиотека ,,Михалаки Георгиев‘‘ – град Видин. Темата на урока бе ,,Пътят към героизма: животът на Левски преди да стане революционер‘‘, включваща две подтеми - ,,Детството и юношеството на Апостола (1837-1858)‘‘ и ,,Васил Левски като учител (1864-1867)‘‘. В ролята на презентатори на урока влязоха Виктория Панова, Стоян Йонов и Ваньо Захаринков, които по един много занимателен и атрактивен начин представиха пред гостите на библиотеката малко известни факти за живота на Дякона. Освен това учениците от класа, използвайки ресурсите на библиотеката, изработиха и интерактивна книжка, включваща всичко най-важно за живота и делото на Васил Левски, която впоследствие беше подарена на любезните домакини на проявата.

Нашето училище изказва огромни благодарности на Регионална библиотека ,,Михалаки Георгиев‘‘ за предоставените отлични условия за изява на нашите ученици. Уверени сме, че това е само началото на едно ползотворно и дългогодишно партньорство между нашите две институции.


 
Четене с разбиране ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 30 Януари 2020 07:21

Четене с разбиране

На 22.01.2020 г. екипът за подкрепа и личностно развитие проведе „четене с разбиране“ в училищната библиотека на ученици със специални образователни потребности. Децата четоха с удоволствие своите любими приказки и разказаха със свои думи сюжета на прочетеното. Със смях и забавление бързо, бързо измина втория учебен час.


 
« НачалоПредишна1234567СледващаКрай »

Страница 6 от 7

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 10 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.