Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Награда "Проспериращ млад учител 2018 г." за г-н Цветомир Веков ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 18 Юни 2018 07:18

 

Награда "Проспериращ млад учител 2018 г." за г-н Цветомир Веков

 

На официална церемония на 14.06.2018 г. в музей "Кръстата казарма" Регионалното управление на образованието гр. Видин връчи годишните награди на млади учители от областта - "Проспериращ млад учител 2018 г."

С наградата "Проспериращ млад учител 2018 г.", в категория „Прогимназиален етап“ бе отличен г-н Цветомир Веков, учител по история и цивилизация от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Брегово.

 

 
Участие в VIII-та Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 14 Юни 2018 06:32

Участие в VIII-та Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“

На 12.06.2018 г. в гр.Видин се проведе VIII-та Регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“. На срещата присъстваха г-н Васил Василев – председател на общобългарския комитет „Васил Левски“ , г-жа Веселка Асенова – Началник на РУО-Видин, инж. Огнян Ценков - кмет на гр.Видин, г-н Анжело Методиев - заместник-областен управител на област Видин, както и други гости. Учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово участваха в програмата с презентация за живота и делото на полковник Стефан Илиев – командир на 15-ти Ломски пехотен полк. Всички членове на клуба получиха от г-н Васил Василев Георгиевски ленти – отличителен знак за героизъм.

 
Отбелязване патронния празник на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 16 Май 2018 09:00

Отбелязване патронния празник на  СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово

На 11.05.2018 г. СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово тържествено отбеляза патронния си празник. На площада пред читалище развитие пред учениците слова произнесоха директорът г-жа Илияна Кръстева, г-жа Аня Ангелова- председател на Общински съвет- Брегово, г-н Фидел Петров – директор на Дирекция „Образование“ към община Брегово, г-жа Маргарита Велкова – представител на издателство „Клет-Анубис - Булвест“ – България и г-н Цветомир Веков – учител по история и цивилизация. Тържеството протече под съпровода на ученическия духов оркестър „Иван Бърдаров“ и изпълнения на училищния мажоретен състав. СУ-Брегово се включи в инициативата на МОН „Розите на България“ – посветена на празника на светите братя Кирил и Методий и първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Точно в 10:20 ч. ученици, учители, родители и граждани извиха хоро под звуците на „Празничната сюита“, изпълнена от оркестъра на БНР, хор на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“.

След това празненствата продължиха с вокални изпълнения на учениците от СИП „Религии“ от IV клас пред училищния параклис. В последствие, ученици от IV, V VI клас съвместно с учителя Цветомир Веков направиха възстановка на това как е протичал един урок по време на българското средновековие. В тематични костюми и използвайки автентични за времето учебни пособия, учениците разделени на два отбора се впуснаха в образователна игра пресъздаваща средновековното българско писмо и четмо. Освен това бе направена и демонстрация на начина на изписване на цифри и числа, както и на своеобразната средновековна енциклопедия „Физиолог“, в която са били описани по интересен начин различни животни, растения и камъни.

Накрая всички гости присъстваха на празнична изложба, на която се наслаждаваха на средновековни кулинарни творения, приложно изкуство, рисунки на ученици и майсторски изработени домашни погачи от родителите на ученици.

 
Лято е! Ваканция здравей! ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 08 Юни 2018 07:28

Лято е! Ваканция здравей!

На 05.06.2018 г. учениците от I, II и III клас на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово отбелязаха края на учебната 2017/2018 година с училищно тържество под надслов „Лято е! Ваканция здравей!“ . Рецитираха се стихотворения, пяха се песни, играха се танци. Mалчуганите представиха и хумористична драматизация на любимата приказка „Дядо и ряпа“.

На края на тържеството Директорът г-жа Илияна Кръстева връчи удостоверенията за завършен I и II клас на малките ученици , придружено със списък от книжки, които да прочетат през лятото.

Всички задружно посрещнаха началото на лятната ваканция.

 
Победителите от Областния кръг на XVII Национален конкурс „Бог е любов“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 11 Май 2018 06:43

Победителите от Областния кръг на XVII Национален конкурс „Бог е любов“

На 09.05.2018 г. в гр. Видин се проведе награждаване на победителите от Областния кръг на XVII Национален конкурс „Бог е любов“. Общо 7 ученика от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово бяха наградени за заетите от тях призови места с творбите си в категориите „Поезия“, „Рисунка“ и „Приложно изкуство“.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 5 от 15

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 15 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.