Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Документална изложба „Животът на първия български роман“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 08 Януари 2020 07:16

 

Документална изложба „Животът на първия български роман“

На 18 декември 2019г., в читалище „Развитие 1897г.“- гр. Брегово беше открита документална изложба „Животът на първия български роман“, посветена на 125г. от първото цялостно издание на романа „Под игото“ на Иван Вазов.
Инициативата за събитието е на Общински комитет „Васил Левски“ – гр. Брегово и на ръководството, и педагогическия състав на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово, с подкрепата на Къща-музей „Иван Вазов“ – гр. Сопот.
Членове на клуб „Млади възрожденци“ представиха стихотворения на Иван Вазов, а випускниците Анастасия Захариева и Силвия Стефанова – есета на тема „Героите от романа на Вазов и съвремието“.

В ролята на медиатор, директорът на училището г-жа Илияна Кръстева покани всички присъстващи на срещата, да вземат участие в организираното „Световно кафене“ – един спонтанен, искрен и открит разговор за споделяне на мисли и чувства; разговор, който се превърна в символичен мост през времето, свързващ спомените за романа между родители и деца, учители и ученици, възрастни и младежи. Участниците изразиха открито своето мнение и отношение към опитите за „съвременен превод“ на най-четеният и най-обичаният български роман.

 

 
Награда от футболен турнир за девойки ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 20 Декември 2019 18:45

Награда от Коледен футболен турнир за девойки

За втора поредна година, ученичката от 6 клас Гергана Рангелова, спечели уважението на организаторите на турнира по футбол за девойки и заслужено получи награда за най-добър полузащитник. Мероприятието, по програмата "Грасруутс" на УЕФА, се проведе на 19.12.2019 г. във гр. Видин, участие в което взе и училищният ни тим.

 
Изложба посветена на Васил Левски ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 10 Декември 2019 08:38

 

Изложба посветена на Васил Левски

На 02.12.2019 г. във фоайето на читалище „Развитие“ в гр. Брегово, учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово, взеха участие в откриването на изложба посветена на Васил Левски под надслов „Всичко което съм сторил, сторих го за отечеството“. Изложбата е организирана от общински комитет „Васил Левски“ – Брегово в сътрудничество с общински комитет „Васил Левски“ – Видин и с любезното съдействие на Национален музей „Васил Левски“ – гр. Карлово.

На церемонията по откриването присъстваха Негово високо преосвещенство – Видинския митрополит Даниил, кмета на община Брегово г-н Илиян Бърсанов, председателя на ОбС – Брегово инж. Иван Вълчов, г-н Владко Вълчев – представител на РУО-Видин, председателят на общински комитет „Васил Левски“ - г-н Георги Иванчев и заместник председателя г-н Ивайло Милушев, секретарят на читалище „Цвят“ – Видин, Любомир Илиев, граждани, ученици, родители и др.

 

На откриването слово произнесоха г-н Кирил Кунчев – председател на общински комитет „Васил Левски“ – Брегово, г-жа Илияна Кръстева – директор на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово. Прочетен бе и поздравителен адрес от г-жа Дора Чаушева – директор на Националния музей „Васил Левски“ гр.Карлово.

 

Церемонията бе закрита от вдъхновяващ рецитал, изпълнен от учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово.

 

След закриването на церемонията, гостите посетиха столовата на СУ-Брегово, където разгледаха изложба на произведения на ученици от клубовете за занимания по интереси към училището.

 

 

 
Коледна украса изработена от логопед, ресурсни учители и ученици със СОП ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 19 Декември 2019 10:26

Коледна украса изработена от логопед, ресурсни учители и ученици със СОП

 

 
Седмица на професионалните умения в България ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 02 Декември 2019 09:46

Седмица на професионалните умения в България

Във връзка с "Ден на отворените врати" под мото "Седмица на професионалните умения в България", в СУ "Св.св. Кирил и Методий" гр.Брегово са реализирани  следните инициативи:

  • 28.10.2019 г. - Посещение  на "Екостопанство Дунав" ЕООД  за запознаване с инсталации за добиване на етерични масла;
  • 30.10.2019 г. - Посещение в "Бен Хън-Агро" ООД за запознаване с по отглеждане на зърнено-житни култури;
  • 31.10.2019 г. - Запознаване с дейността на ЗП "Илиян Койманов" - земеделски производител;
  • 31.10.2019 г. - Посещение на производствена база на "Койла" ООД за запознаване с процеса на отглеждане на зеленчуци.

 
« НачалоПредишна123456СледващаКрай »

Страница 5 от 6

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 5 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.