Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Гости от с. Скалица, обл. Ямбол ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Вторник, 05 Ноември 2019 10:25

Гости от с. Скалица, обл. Ямбол

По случай Деня на народните будители – 1 ноември и в изпълнение на дейностите по НП „Иновации в действие“ , учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово организираха провеждането на интердисциплинарен урок по история и цивилизации и информационни технологии на тема  ,,Създаване на видеоклип под формата на новинарска емисия за значимо събитие от българската история“, който бе представен пред гостуващи ученици от СУ „Свети Паисий Хилендарски“ с. Скалица, обл. Ямбол, които получиха сертификати за участие.

След урока бе представена и изложба, организирана от клубовете за занимания по интереси.Последно променен на Сряда, 06 Ноември 2019 08:20
 
клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта загинал граничар ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 28 Октомври 2019 09:46

 

Клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта загинал граничар

На 24.10.2019 г. , учениците от клуб „Млади възрожденци“ към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово, почетоха паметта на младши сержант от Гранични войски – Георги Филипов.

Той е роден през 1930 г. в село Батулия, Софийско.

Постъпва в редовете на Гранични войски през 1949 г. Проявява се като отличник по бойната подготовка. На няколко пъти участва в задържането на нарушители на границата.

На 24 октомври 1951 г.в района на с.Косово загива в бой с въоръжени нарушители на границата.

С указ на Държавният съвет от 1981г., заставата на която е служил носи неговото име – застава „Георги Филипов“.

Пред паметника на героя в с. Косово , общ. Брегово, обл. Видин, учениците изнесоха рецитал и поднесоха цветя. Слово посветено на младши сержант Филипов произнесе и г-н Боян Кирилов – училищен психолог.


 

Последно променен на Понеделник, 28 Октомври 2019 09:52
 
Обучение по проект ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Понеделник, 21 Октомври 2019 07:34

Обучение по проект „Центрове за повишаване готовността на населението при наводнения“

В периода от 07.10.2019 г. до 11.10.2019 г., 20 ученици от III и IV на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово преминаха обучение по проект „Центрове за повишаване готовността на населението при наводнения“ на ГД „ПБЗН“ към МВР, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“.

Лекторите бяха специалисти от Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Видин. Освен теоретична, обучението имаше и практическа част с цел учениците да бъдат запознати с необходимите действия, които трябва да се извършат, при ситуации близки до реалните.

 

В последния ден на обучението всеки ученик получи грамота.


 
Гостуване на ученици от ППМГ "Екзарх Антим I" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 24 Октомври 2019 11:11

Гостуване на ученици от ППМГ "Екзарх Антим I"

 

На 18.10.2019г. ученици от иновативния 7 клас на СУ ,,Св.св. Кирил и Методий – град Брегово гостуваха на връстниците си от ППМГ ,,Екзарх Антим I’’. Заедно с тях, те взеха участие в интерактивен съвместен урок по информационни технологии и биология и здравно образование на тема ,,Аз и моят скрач герой в защита на планетата Земя‘‘. Мероприятието е част от национална програма ,,Иновации в действие‘‘, в която двете иновативни училища си партнират.

 

На 7 и 8 ноември предстои втора среща на учениците от двете училища, като този път СУ ,,Св.св. Кирил и Методий‘‘ – Брегово ще бъде домакин.

 

 
Информационно събитие по проект "Нов шанс за успех" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 14 Август 2019 14:55

Проведено информационно събитие по проект „Нов шанс за успех"

 

На 13.08.2019 г. от 14:00 часа в заседателната зала на РУО – Видин се проведе информационно събитие за представяне на резултатите и на предстоящите дейности, свързани с обученията по проект „Нов шанс за успех”, процедура чрез директно предоставяне BG05M20P001-3.004 „Ограмотяване на възрастни – фаза 1” по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж”.

Целта на проекта е да се даде възможност на лица над 16 години, които нямат статут на ученици и не са посещавали или завършили училище, да се ограмотят и да придобият компетентности от прогимназиалния етап.

До настоящия момент проектът е реализиран в три етапа.

В първия етап са сформирани осем групи за ограмотяване. В резултат на обучението в тези групи 77 обучаеми завършват успешно началния етап на образованието си.

Във втория етап се провеждат курсове за ограмотяване в три групи, като успешно завършват обучението си 30 обучаеми.

В момента се провеждат обучения в третия етап на проекта. СУ „Св. св. Кирил и Методий“- гр. Брегово, СУ „Христо Ботев“- с. Арчар, СУ „Васил Левски“- гр. Кула и СУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Ново село са четирите училища от област Видин, които реализират дейности в групи за ограмотяване и в групи за придобиване на компетентности от прогимназиалния етап. Обучението в групите за ограмотяване (две групи) е приключило и 17 обучаеми са завършили успешно началното си образование. Продължава обучението в групите за придобиване на компетентности от прогимназиалния етап. Предстои да стартира обучението в VII клас.

Екипите от четирите училища, които осъществяват дейности по проекта, представиха реализираните обучителни дейности, дейностите по популяризиране на проекта и резултатите от обученията.

 
« НачалоПредишна12345678СледващаКрай »

Страница 4 от 8

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 6 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

9.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.