Начало

Добре дошли в сайта на СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр.Брегово
Отбелязване патронния празник на СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Сряда, 16 Май 2018 09:00

Отбелязване патронния празник на  СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Брегово

На 11.05.2018 г. СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово тържествено отбеляза патронния си празник. На площада пред читалище развитие пред учениците слова произнесоха директорът г-жа Илияна Кръстева, г-жа Аня Ангелова- председател на Общински съвет- Брегово, г-н Фидел Петров – директор на Дирекция „Образование“ към община Брегово, г-жа Маргарита Велкова – представител на издателство „Клет-Анубис - Булвест“ – България и г-н Цветомир Веков – учител по история и цивилизация. Тържеството протече под съпровода на ученическия духов оркестър „Иван Бърдаров“ и изпълнения на училищния мажоретен състав. СУ-Брегово се включи в инициативата на МОН „Розите на България“ – посветена на празника на светите братя Кирил и Методий и първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Точно в 10:20 ч. ученици, учители, родители и граждани извиха хоро под звуците на „Празничната сюита“, изпълнена от оркестъра на БНР, хор на Фолклорен ансамбъл „Тракия“ и хор „Космически гласове“.

След това празненствата продължиха с вокални изпълнения на учениците от СИП „Религии“ от IV клас пред училищния параклис. В последствие, ученици от IV, V VI клас съвместно с учителя Цветомир Веков направиха възстановка на това как е протичал един урок по време на българското средновековие. В тематични костюми и използвайки автентични за времето учебни пособия, учениците разделени на два отбора се впуснаха в образователна игра пресъздаваща средновековното българско писмо и четмо. Освен това бе направена и демонстрация на начина на изписване на цифри и числа, както и на своеобразната средновековна енциклопедия „Физиолог“, в която са били описани по интересен начин различни животни, растения и камъни.

Накрая всички гости присъстваха на празнична изложба, на която се наслаждаваха на средновековни кулинарни творения, приложно изкуство, рисунки на ученици и майсторски изработени домашни погачи от родителите на ученици.

 
Победителите от Областния кръг на XVII Национален конкурс „Бог е любов“ ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 11 Май 2018 06:43

Победителите от Областния кръг на XVII Национален конкурс „Бог е любов“

На 09.05.2018 г. в гр. Видин се проведе награждаване на победителите от Областния кръг на XVII Национален конкурс „Бог е любов“. Общо 7 ученика от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово бяха наградени за заетите от тях призови места с творбите си в категориите „Поезия“, „Рисунка“ и „Приложно изкуство“.

 
ГРАМОТА ЗА АКТИВНО УЧАСТИЕ И ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ В ОБЩИНСКИ ПРОЛЕТЕН ПРЕГЛЕД ПО ХИГИЕНАТА ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 27 Април 2018 06:35

ГРАМОТА ЗА АКТИВНО УЧАСТИЕ И ДОБРО ПРЕДСТАВЯНЕ В ОБЩИНСКИ ПРОЛЕТЕН ПРЕГЛЕД ПО ХИГИЕНАТА

 
Успешно представяне на УДО "Иван Бърдаров" ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Четвъртък, 10 Май 2018 06:14

Успешно представяне на УДО "Иван Бърдаров"

На 04 и 05 май 2018 се проведе XI преглед на ученическите духови оркестри "Димитър Пеев" - гр. Вършец. Участие взеха УДО "Иван Бърдаров" от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Брегово. Нашите музиканти се представиха отлично. Взеха статуетка и грамота за участие, както и Второ място за изпълнение на произведение по избор. Индивидуална награда взе Кирил Даниелов Петров от 5 клас за млад талантлив участник. Нашите ученици участваха в дефиле по главната улица на града домакин и в двата дни на провеждащия се фестивал. Талантливите ни деца свиреха на сцената в свободната програма заедно с УДО - Долни чифлик и УДО - Оряхово. Нека да им пожелаем все така да се представят успешно и за в бъдеще.

 
Посещение на Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ гр. Видин ПДФ Печат Е-мейл
Написано от Administrator   
Петък, 27 Април 2018 06:29

Посещение на  Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ гр. Видин

На 24.04.2018г. учениците от театрална група „Ромео и Жулиета“ по проект „Твоят час“ заедно с учениците от първи клас към СУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр.Брегово посетиха Драматичен театър „Владимир Трендафилов“ гр.Видин, където гледаха постановката „Приказка от грешки“. Всички с интерес и вълнение наблюдаваха театралната постановка. След края на представлението се почерпиха, поиграха в градската градина и преди да отпътуват се полюбуваха на граничната река Дунав.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 4 от 14

Анкета

Какъв домашен любимец имате?
 

Онлайн потребители

В момента има 9 посетителя в сайта

Мигове в нашето училище

11.jpg

Връзки

Featured Links:
EPALE
Електронна платформа за учене на възрастни в Европа

Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.